"Vanuit het HART een stapje verder!"

Welkom

De vele kleuren van het HART symboliseren de veelkleurigheid van de kinderen/leerlingen die ik tijdens mijn werk als Ambulante Remedial Teacher begeleid. Elk kind/leerling is uniek en vraagt ook om een unieke aanpak.

Alle vormen van begeleiding nu ook online mogelijk. Juist in deze Coronatijd kan ik uw kind een stukje extra zorg bieden dat het zo hard nodig heeft. Hierbij ga ik uit van 1 á 2 keer per week 30 minuten begeleiding. Neem gerust contact op via de contactpagina.

Samen met u, uw kind, de school of andere hulpverleners ga ik op zoek naar de juiste aanpak voor de problematiek van uw kind of de leerling. MAATWERK, passend bij uw zoon of dochter, vanuit mijn HART, is wat ik wil bieden en wat ik vanuit mijn professie kan geven!!

Tijdens een oriënterend gesprek gaan we kosteloos op zoek naar de hulpvraag en de juiste begeleiding. Kijk rustig rond op mijn website en lees welke vormen van begeleiding ik kan bieden, welke voorwaarden en tarieven ik hanteer en als u dan nog vragen hebt, mag u mij altijd benaderen via de contactpagina.

Rekenen & Dyscalculie

Als het rekenen niet lekker gaat en er thuis of op school soms al vaak extra geoefend is, kan HART veel voor uw kind/leerling betekenen. Samen gaan we op zoek naar de juiste hulp om uw zoon/dochter/leerling een stapje verder te helpen. HART werkt veel vanuit het principe van bewegend leren ( zie Bootcamps ). Hiermee stimuleren we de samenwerking van de linker- en rechter hersenhelft zodat het onthouden, bijvoorbeeld van de Tafels, makkelijker gaat.

Technisch Lezen - Spelling - Dyslexie

Elke week worden de dicteewoordjes geoefend. Helaas gaat het op school dan toch weer mis! Heel frustrerend voor uw kind/leerling. HART werkt o.a. met Taal in Blokjes en het is al vaak gebleken dat, door deze manier van werken, bij beelddenkende kinderen een beter woordbeeld ontstaat en ze weer plezier in het lezen en schrijven van letters en woorden krijgen!

Leren Leren, 1Blik agenda en Planning

Het maken van huiswerk is thuis voortdurend een punt van strijd of discussie. Uw kind/leerling heeft moeite met maken of leren van het huiswerk. Samen met uw kind/leerling gaan we op zoek naar zijn/haar leerstrategie, leren we hoe hij/zij kan plannen etc. Daarbij maken we o.a. gebruik van de 1Blik agenda.

Begrijpend lezen

Een hele belangrijke vaardigheid is het goed kunnen begrijpen van allerlei soorten teksten. Wat is nu hoofdzaak en wat zijn bijzaken en hoe pak ik een tekst aan. HART werkt door middel van de KLEUR methode aan dieper tekstbegrip. Deze vaardigheid is ook belangrijk bij het goed kunnen oplossen van redactiesommen.

Teken-Je-Gesprek coaching

Heel vaak zijn er ook andere factoren waardoor kinderen belemmerd kunnen worden in hun groei en dat heeft zijn weerslag op de resultaten op school. HART kan door middel van Teken Je Gesprek coaching die belemmerende factoren onderzoeken en zo uw kind/leerling helpen op het gebied van gedrag, werkhouding en faalangst.

Reken- en Spelling Bootcamps

Leren door te bewegen gecombineerd met kleur! Dat is wat we doen als we Reken/Tafel- of Spelling Bootcamps geven. Kinderen vinden dit geweldig en tegelijk zijn ze bezig met het inslijpen van sommen of woordbeelden. Bootcamps zijn vooral gericht op het automatiseren van rekenvaardigheden of spellingscategorieën. Tijdens individuele RT sessies maak ik wel veel gebruik van de Bootcamp materialen en bewegingen, maar ligt de nadruk op instructie en het handelend bezig zijn!

Over mij

Ik ben Jeanette Harbers, getrouwd met Hans en moeder van 4 zoons.

Ik heb een spontaan karakter en zoek de verbinding met de mensen om mij heen. In het contact met jeugd / leerlingen vind ik de relatie prioriteit hebben boven de prestatie. Ik heb oog voor de zorgbehoefte van leerlingen en probeer daarop aan te sluiten. Daarbij vind ik het fijn om gestructureerd, planmatig en doelgericht te werken.

Deze eigenschappen hebben er mede voor gezorgd dat ik vanaf 2016 voor mijzelf ben begonnen als Ambulante Remedial Teacher

Ik geniet ervan om leerlingen/kinderen een stapje verder te kunnen helpen in hun ontwikkelingsproces. Op zowel didactisch als op pedagogisch gebied. Ik put uit ruim 25 jaar onderwijservaring en heb mij de afgelopen jaren geprofessionaliseerd en gespecialiseerd op het gebied van Rekenen/Wiskunde en Dyscalculie, het geven van Rekenbootcamps en Spellingbootcamps, ben Ambassadeur van de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes (zie button) en heb hiervoor een uitgebreide training gevolgd waardoor ik deze methode op een goede manier weet in te zetten bij de individuele begeleiding van kinderen. Ook ben ik gecertificeerd Teken Je Gesprekcoach op het gebied van gedrag, werkhouding en faalangst.

Momenteel verdiep ik mij verder in het begeleiden van kinderen op het gebied van Beelddenken, ook wel de visuele cognitieve stijl genoemd.

Zoals het werken met Taal in Blokjes voor kinderen met dyslexie, of kinderen die moeite hebben met het onthouden van het woordbeeld of taalzwak zijn (TOS problematiek) en de KLEUR methode voor begrijpend lezen.

Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT). Ook werk ik nauw samen met Monique van Leeuwen van www.rtgoedidee.nl

voorwaarden & tarieven

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Of wilt u een afspraak maken voor een gratis intake? Bekijk hieronder de voorwaarden en tarieven of neem gerust eens contact op!

Moeder Betsie
Hulp gezocht voor onze dochter die gestrest werd van rekenen. Een “leerachterstand” had van meer dan een jaar op reken gebied en zelf een manier had gevonden om toch de sommen te snappen. Wij zochten en vonden bij Jeanette Harbers de leerbegeleiding. Een schot in de roos. Onze dochter gelijk op het gemak en door duidelijke filter, gekozen stappenplan en begeleiding vol vertrouwen naar groep7. En naar verwachting ook groep 8.
Maaike Smits, interim IB Melior Advies
Jeanette is een zeer professionele RT’er. Zij heeft vlot een beeld waar de hiaten zitten en maakt hiervan heldere verslagen. Ze werkt gestructureerd en maakt desgevraagd handelingsplannen. De kinderen gaan met plezier naar Jeanette toe. Ze werken samen aan heldere doelen en kijken daar samen op terug. Daarnaast is het contact met Jeanette er prettig en professioneel.
Moeder Lilian
Via via zijn wij bij Jeanette Harbers terecht gekomen. Jeanette gaat zorgvuldig en voortvarend aan de slag. Na het eerste onderzoek was het duidelijk dat onze dochter een reken achterstand van anderhalf jaar had opgelopen. Aan de hand van een stappenplan is Jeanette met onze dochter aan de slag gegaan. Jeanette kijkt goed naar wat voor type kind je hebt en zoekt daarbij de strategie die bij het kind aansluit. Onze dochter had meteen een klik met Jeanette. Inmiddels heeft ons dochter 12 maanden achterstand in gehaald! Ondanks deze fantastische prestatie, verliest Jeanette het welzijn van je kind niet uit het oog.
Rosa Bouw, Studente Vakcollege Maarsbergen
Ik zit nu al 2 jaar bij mv Jeanette Harbers op rt. Zij helpt mij onder handere met mijn Dyscalculie. Ik ben zeer tevreden over haar aanpak. Ik heb al erg veel hulp bij mijn Dyscalculie gekregen. Maar weinig mensen weten daar mee om te kunnen gaan. Zij wel. Ze begrijpt kinderen erg goed en weet hier dan ook precies mee om te kunnen gaan. Zonder haar was ik niet over gegaan naar het volgende jaar, ze is dus zeker een aanrader!
Previous slide
Next slide

CONTACT

Op werkdagen ben ik telefonisch bereikbaar tussen 13:00 en 17:00. Lukt het mij niet om u te woord te staan, dan kunt u ten alle tijden een bericht achterlaten via het contactformulier. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Praktijkadres
Laan der Techniek 22
3903 AT Veenendaal

Postadres
Kaardenbol 80
3903 GZ Veenendaal

2019 - Harbers Ambulante Remedial Teachingspraktijk - KvK 67028276